Znate li koja je vaša: Idealne države za svaki horoskopski znak

Svaki znak u zodijaku drži se nekih svojih navika kada su putovanja u pitanju.

Putovanja šire vidike i obogaćuju dušu, bilo da putujete s društvom ili sami. Neki vole udobnost hotela, drugima nije problem da spavaju na plaži ili željezničkoj stanici, važno je da su negdje i da istražuju svijet, piše b92.

Svaki znak u zodijaku drži se nekih svojih navika kada su putovanja u pitanju. Donosimo vam koje destinacije odgovaraju horoskopskimznakovima.

Ovan

 • Tajland

  Tajland

  FOTO: AGENCIJE


Ovnovi žive za putovanja. Vole istraživati nova mjesta i izuzetno su društveni. Nije im problem da spavaju u aerodromima i željezničkim stanicama jer su jednostavno osobe koje će učiniti sve dok god imaju priliku. Idealna zemlja: Tajland .

Bik

 • Brazil

  Brazil

  FOTO: AGENCIJE


Praktični, čvrsto na zemlji i analitični, Bikovi će radije pješke obići sve što se može. Vole da su troškovi za putovanja što manji pa često traže popuste na letove i smještaj. Idealna zemlja: Brazil.

Blizanci

 • Italija

  Italija

  FOTO: AGENCIJE


Blizanci vole da putuju s prijateljima i članovima porodice jer su po prirodi društvena bića. Fascinirani su svijetom kao takvim i žele ga maksimalno istražiti. Vole komfor pa biraju kofere umjesto ranaca i hotele umjesto jeftinih apartmana. Također moraju biti dobro pripremljeni i istražiti sve o zemlji u koju putuju. Idealna zemlja: Italija.

Rak

 • Maroko

  Maroko

  FOTO: AGENCIJE


Nakon što je izašao iz aviona, Rak je pomalo izgubljen i zbunjen. Ne može putovati bez Google karte i vodiča, ali jako dobro pamti gdje je pojeo dobru hranu. Bez obzira na to što se može izgubiti, to ga ne opterećuje jer mu predstavlja izazov. Idealna zemlja: Maroko.

Lav

 • Španija

  Španija

  FOTO: AGENCIJE


Pravi šoumen, humorističan i veseo, Lav je odličan saputnik. Voli muzičke festivale i egzotične zemlje i uvijek će naći način kako da se zabavi. S njim nikada nije dosadno. Idealna zemlja: Španija.

Djevica

 • Filipini

  Filipini

  FOTO: AGENCIJE


Djevice su živi dokaz YOLO (You Only Live Once – Samo jednom se živi) načina života. Žude za avanturom i nisu prosječni turisti. Muzeji, građevine i parkovi ne predstavljaju im puno, nego više uživaju u ronjenju, raftingu, planinarenju, većinom u svemu, što je dio aktivnog odmora. Idealna zemlja: Filipini.

Vaga

 • Velika Britanija

  Velika Britanija

  FOTO: AGENCIJE


Vage su putnici bez mnogo briga. Opuštene su, mirne i vole posjećivati umjetničke galerije, pozorišta i muzičke događaje. Ne zanimaju ih gužve na plažama, pa tamo neće moći dugo da izdrže. Idealna zemlja: Velika Britanija.

Škorpija

 • Njemačka

  Njemačka

  FOTO: AGENCIJE


Škorpije su rođene strastvene i asertivne. Ne prihvataju stvari poput odgađanja letova i komplikovanja kod smještaja jer žele iskoristiti svaku sekundu na putovanju. Sa sobom uvijek imaju sve gadžete te uživaju u planiranju i pridržavanju tog plana. Idealna zemlja: Njemačka.

Strijelac

 • Meksiko

  Meksiko

  FOTO: AGENCIJE


Strijelac obožava putovati i to najviše zbog hrane. Prije svakog puta, uvijek dobro istraže gdje su dobri restorani jer smatraju da se neka zemlja upoznaje prije svega kroz hranu i ljude. Idealna zemlja: Meksiko.

Jarac

 • Francuska

  Francuska

  FOTO: AGENCIJE


Jarac također voli planirati i maštati o destinaciji. Ničega se ne boji i odlučan je pa jako brzo ostvaruje svoje zamisli, uključujući i putovanja. Želi sve da vidi i istraži najbolje što može. Idealna zemlja: Francuska.

Vodolija

 • Singapur

  Singapur

  FOTO: AGENCIJE


Ako ste rođena Vodolija, vrata frižidera su vam sigurno puna magneta iz različitih zemalja. Volite istraživati nove zemlje, ali ne da vam se u njima dugo ostajati jer vam brzo dosadi. Idealna zemlja: Singapur.

Ribe

 • Japan

  Japan

  FOTO: AGENCIJE


Ribe obožavaju sve vizuelno pa sa sobom na putovanje obavezno nose fotoaparat kojim će zabilježiti sve što su vidjeli, a to i podijeliti s drugima putem društvenih mreža. Ljepotu vide doslovno u svemu pa se na njihovim fotkama nalaze detalji koje ostali i ne primjećuju. Idealna zemlja: Japan.
Izvor:dnevni avaz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *