Uhapšen strani državljanin zbog pokušaja da lažnim pasošem Velike Britanije napusti BiH

Kako su saopćili iz Granične policije, osoba nije posjedovala identifikacione dokumente na osnovu kojih bi se mogao utvrditi identitet, a u razgovoru sa službenicima izjavila je da dolazi iz Bangladeša.

Strani državljanin je kontroliran u autobusu koji saobraća na relaciji Sarajevo-Zagreb na Međunarodnom graničnom prijelazu Bosanska Gradiška.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo “falsificiranje isprave” protiv stranog državljanina bit će dostavljen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u Banjoj Luci.

Otkriveni falsificirani dokument je privremeno oduzet, a strani državljanin predat pripadnicima Službe za poslove sa strancima na daljnje postupanje.

Istoga dana, službenici ove jedinice su prilikom ulaska u Bosnu i Hercegovinu na prijelazu Gradina uhapsili R.M. (1987), državljanina Bosne i Hercegovine. Graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Banjoj Luci zbog krivičnog djela “ugrožavanje javnog saobraćaja”. Predat je službenicima Sudske policije Banja Luka, saopćili su iz Granične policije Bosne i Hercegovine.

Izvor:klix.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *