UHAPŠEN I DRUGI OSUMNJIČENI ZA UBISTVO I POKUŠAJ UBISTVA NA ILIDŽI: Pogledajte gdje je pobjegao…

Na zahtjev Uprave policije MUP-a KS, muškarca je lišila slobode prištinska policija u blizini jedne devastirane kuće u naselju Emšir.

Prikupljajući operativna i kriminalističko-obavještajna saznanja i informacije na identifikaciji, lociranju i pronalasku osumnjičenih za ubistvo i dva pokušaja ubistva na području Ilidže, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo intenzivnim radom pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo došli su do saznanja da se jedna osoba koja se dovodi u vezu s ovim krivičnim djelima, nalazi u Prištini, na području Kosova.

Na zahtjev Uprave policije MUP-a KS muškarca je lišila slobode prištinska policije u blizini jedne devastirane kuće u naselju Emšir te se, u saradnji s nadležnim institucijama, poduzimaju daljnje mjere i radnje na njegovom izručenju. Rezultat ovog i jučerašnjeg lišenja slobode jeste direktna saradnja koja je ostvarena između policije KS i srbijanske, odnosno kosovske policije.

Prilikom realizacije ovih aktivnosti, istražitelji Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su više dana boravili na području Republike Srbije ostvarujući direktnu i neposrednu saradnju sa Službom za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srbije. Nastavlja se daljnji rad na ovom predmetu, kao i pronalasku treće osobe koja se dovodi u vezu s izvršenim krivičnim djelima.

 

Izvor:sb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *