TRAMP POKREĆE TUŽBU ZA IZBORE U VISKONSINU: Uključili smo jasne dokaze o prevari!

Izborni štab aktuelnog predsednika SAD Donalda Trampa osporio je danas rezultate glasanja na predsedničkim izborima u saveznoj državi Viskonsin i najavio tužbu Vrhovnom sudu, nakon što je guverner Viskonsina Toni Evers u ponedeljak potvrdio pobedu Džoa Bajdena u toj državi.

“Biće to još jedan u nizu uglavnom neuspešnih sudskih postupaka, koje je pokrenuo Trampov pravni tim zbog navodnih izbornih nepravilnosti i prekrajanja izborne volje građana na predsedničkim izborima 3. novembra na kojima je, prema zvaničnim rezultatima, pobedio kandidat Demokratske stranke Džo Bajden, ocenjuje Rojters.

foto: EPA / Chris Kleponis / POOL

“U današnju tužbu smo uključili i četiri slučaja sa jasnim dokazima o nezakonitostima, kao što su nelegalno prepravljanje glasačkih koverata onih koji se nisu pojavili na biračkim mestima, prisvajanje neregularnih listića i održavanje ilegalnih glasačkih skupova nazvanih ‘Demokratija u parku’ “, navodi se u saopštenju Trampovog tima.

Guverner Viskonsina Toni Evers potvrdio je juče izbornu pobedu demokratskog predsedničkog kandidata Džoa Bajdena u toj državi javlja Rojters.

Viskonsin je jedna od ključnih država u kojoj je aktuelni predsednik Donald Tramp osporavao pobedu Bajdena i tražio ponovno brojanje glasova.

Izvor:Kurir.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *