PROCURILI ŠOKANTNi PODACI: Vučić povećao dug Srbije za 12 milijardi eura!

Opozicija u Srbiji tvrdi da Aleksandar Vučić obmanjuje javnost o zaduženosti zemlje. Rezultat njegove vlasti je 12 milijardi duga više i duplo više kamata koje otplaćuju građani Srbije, objavila je vodeća opoziciona Demokratska stranka.

„Kada je preuzeo vlast 2012. godine, javni dug Srbije je bio oko 14 milijardi evra, a predsednik se pohvalio da je trunutni javni dug Srbiji 26 milijardi eura. Iz Zakona o budžetu takođe se vidi da su planirani rashodi za otplatu kamate 2012. godine bili 583 miliona eura, 2017. godine čak 1 milijardu, a ove godine 950 miliona eura”, tvrdi Demokratska stranka.

Dodaju da je to je samo jedan, vrlo jasan parametar “propasti do koje nas je doveo SNS”.

„Zloupotrebom statistike i institucija, Vučić već godinama obmanjuje građane u broju nezaposlenih, BDP, javnom dugu, ali svaki građanin Srbije oseća na svojoj koži i u svom novčaniku da je stanje u zemlji mnogo gore nego 2012. godine, kada je SNS preuzeo vlast i privatizovao državnu kasu“, navodi DS.

Podaci stranih institucija, kako navodi DS, govore da se iz Srbije u posljednjih pet godina iselilo skoro pola miliona stanovnika, da je više od 100.000 građana uzelo državljanstvo drugih država, da 1.200 srpskih sela ima manje od 20 stanovnika.

„Preko 30 odsto opština u Srbiji i 25 odsto javnih preduzeća je pred bankrotom, a troškovi prosječnog domaćinstva u periodu Vučićeve vlasti porasli su za 63 odsto“, tvrde u DS-u.

izvor: SB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *