Preminuo pisac Simpsonovih: Bio je pozitivan na korona virus

Wilmore je bio najpoznatiji po radu na popularnoj animiranoj seriji ‘Simpsonovi’ na kojoj je počeo raditi 2000. Na istoj poziciji radio je 15 godina, a osvojio je prestižnu nagradu Grammy. Pisac popularnih Simpsonovih, Marc Wilmore preminuo je u 57. godini, javljaju strani mediji. Tužnu vijest potvrdio je i Marcov brat koji u ovim trenucima moli za razumijevanje, prenosi 24sata.hr.
– Moj dragi brat, Marc Edward Wilmore preminuo je u nedjelju. Bio je pozitivan na korona virus, ali godinama unazad borio se i s drugim bolestima – otkrio je Larry i dodao kako je njegov brat bio najljubaznija i najsmješnija osoba.
– Volim te brate moj – rekao je kroz suze. Wilmore je bio najpoznatiji po radu na popularnoj animiranoj seriji ‘Simpsonovi’ na kojoj je počeo raditi 2000. Na istoj poziciji radio je 15 godina, a osvojio je prestižnu nagradu Grammy. Od Marca se na društvenim mrežama oprostio i kolega Michael Price (62). Godinama su zajedno radili Simpsonove, ali i nekoliko drugih filmova i serija.
– Još jedan talent otišao je prerano. Imao sam čast raditi s njim pune 23 godine i mogu vam reći da je bio najsmješnija osoba – napisao je Price.
Izvor:(Tuzlanski.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *