PREBOLI DA TE NE BOLI: Ovo je jedini PRAVI način da zaboraviš bivšu ljubav

Postoje brojne teorije kako preboljeti bivšu ljubav. Jednom kada se dogodi taj ljubavni brodolom, sa svih strana možete čuti savjete tipa: “Klin se klinom izbija”, što znači kako trebaš odmah naći nekog drugog, ili: “Izbriši sva sjećanja”, “Zamrzi”, “Oprosti”, a postoje i oni koji smatraju da je s bišim ljubavima najbolje ostati prijatelj. U stvarnom životu, to baš nije tako lako, zar ne?

Evo u čemu je kvakva. Možeš napraviti sve te stvari ili niti jednu od navedenih pa ipak ne biti u mogućnosti preboljeti bivše, a sve što trebaš učiniti je samo jedno. Trebaš se duboko, strastveno i intenzivno zaljubiti – u sebe.

Moraš se zaustaviti na trenutak i prestati razmišljati kako se ON(A) osjeća, što ON(A) sada radi i kako ON(A) sada živi. Trebaš se koncentrirati na SEBE. Ova predstava kjoja ti se upravo odigrava pred očima se zove TVOJ ŽIVOT i pogodi tko u njoj ima glavnu ulogu? Pa, TI!

Blogerica Candice Jalili ima tvrd stav kada je u pitanju prekid. “Ne želim zvučati kao šefica, ali prošla sam to sve. Dobro, nikada nisam bila u ozbiljnoj vezi, ali provela sam tjedne, mjesece i godine sa stvarnim osobama, razvijajući stvarne osjećaje prema njima koje sam, u konačnici, morala nadići”, piše Jalili.

Dodaje kako je to lakše reći nego učiniti. ” Baš mi je žao što nikada nisam imala pored sebe neku čvrstu osobu koja bi mi rekla što točno trebam učiniti da prebolim tog *eronju! Ta se osoba u mojem životu nikada nije pojavila, pa sam ja morala postati to i evo sada govorim vama što trebate napraviti nakon prekida”, pojasnila je i krenula redom:

1. Kad je gotovo, gotovo je

“Prva stvar koju morate prihvatiti jest da ćeš biti tužna. Ne znam točno tvoju situaciju, možda si ti kriva, možda je on, a možda je sve splet nesretnih okolnosti: Međutim, znam da je gotovo. Definitovno je kraj. Vrijeme je da to prihvatiš i kreneš dalje”

2. Tužna si, pa što?

“Prihvati prazninu u svojoj duši koju je prije popunjavala ta osoba. Utješi se činjenicom da se više nećeš morati truditi spašavati vezu koja nije išla u dobrom smjeru”

3. Sjeti se tko si bila, prije no što si ga upoznala

“Sjeti se kako si prije te osobe imala srce koje nije bilo slomljeno. Kaži samoj sebi kako je to smeće imalo sreće što je uopće moglo biti s tobom. Ako je imalo inteligentan svhatit će kako je on na gubitku, a ne ti, pa će se puzajući vratiti nazad. Ne vrati li se, zaboravi ga!”

4. Počni voljeti sebe

“Možda si se voljela prije no što si ga upoznala, pa sada moraš ponovno pronaći tu osobu u sebi, a vjeruj, ona je tu negdje. Možda nisi toliko voljela sebe, pa si, zahvaljujući njemu, prvi puta osjetila kako je to biti voljena. Bez obzira, sada je pravo vrijeme da počneš voljeti sebe”, piše ova blogerica.

Izvor:net.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *