OVO SU LICA HEROJA SA DORĆOLA! EKSKLUZIVNO GOVORE ZA KURIR: Moler Pavle i njegove kolege spasli devojčicu iz stana-buktinje!

BEOGRAD – Heroji! Moler Pavle Gavura i njegove kolege spasli su danas 15-godišnju devojčicu iz stana-buktinje na Dorćolu, u ulici Visokog Stevana.

Kada je požar zahvatio stan na 10. spratu ove stambene zgrade na Dorćolu, nastala je prava drama. Oni su videli dim i nju kako zove u pomoć s terase dok su radili fasadu na zgradi koja se nalazi na pedesetak metara dijagonalno odatle.

Opština Stari grad naći će način da pomogne u saniranju posledica požara 

Na licu mesta bio je i predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović, koji je rekao da će Opština naći način da pomogne u saniranju štete koja je nastala u požaru.

Moler Pavle bio je taj koji ju je sa terase ispod uhvatio i spasao, a uz njega su bila još četvorica kolega. Oni su poneli i konopac i vezali Pavla kako ne bi pao sa terase solitera i kako bi uspeo da je uhvati. Drama se odvijala u zapaljenom stanu na 10. spratu, a ona je kako kažu njeni spasioci izgledala kao da će svakog trenutka skočiti bežeći od vatre.

Ovo su imena heroja!

Devojčicu iz stana u plamenu danas su spasli hrabri moleri – Pavle Gavura (36), Lazar Ereš (30), Nemanja Držajić (20), Nenad Janković (19) i Niko David (30).

foto: Kurir Printscreen

– Molila je i vikala spasite me, gorim – ispričao je Pavle koji je dodao da mu je, kad su je uneli u stan ispod, rekla da je celo telo boli. Heroji – Pavle i njegove hrabre kolege i dalje su veoma potreseni i u šoku posle svega ovoga.

Kako su saznali, devojčica se spremala da izađe sa drugaricom koja ju je čekala ispred i imala je na sebi jaknu koju je verovatno zahvatio plamen tako da je ona bežeći od vatre redom skidala sve sa sebe. Pavle je uspeo da je ubedi da pređe u ćošak terase u kojem je bilo najmanje

Kako Kurir nezvanično saznaje, požar je navodno izazvala sveća. Tako komšije kažu, a istraga će dati konačan odgovor. Zasad izgleda da je čitav stan izgoreo, a vatrogasci uprqavo rade na dogašivanju lokalizovanog požara.

Devojčica koja je bila zarobljena u stanu koji je zahvatio požar, izašla je na terasu i počela da zapomaže i zove u pomoć. Tako su je i čuli prolaznici i stanari koji su odmah pozvali vatrogasce i Hitnu pomoć. Međutim, prvi su priskočili u pomoć moleri koji su radili fasadu na zgradi preko puta.

Kako su se Pavle i njegove kolege uopšte našli u ulozi spasilaca?

Kako Kurir saznaje, njih četvorica bili su u obližnjoj zgradi kada su videli dim. Nisu razmišljali ni trenutka nego su se odmah zaputili u plamenom zahvaćenu zgradu da pomognu devojčici koja je zapomagala sa terase.

(Kurir.rs/J.Rafailović)

Izvor: kurir.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *