OVO SE Nikome neće svidjeti: Vučić uvodi do sada najteže mjere! Evo šta čeka građane Srbije

Zabrana okupljanja neće biti na nivou preporuke već će biti regulisana propisima, a odnosi se na organizovana okupljanja – proslave, seminare, kongrese

Kad je reč o kancelarijama, može više od 5 ali mora biti obezbeđena distanca od 2 metra odnosno 4 kvadrata po zaposlenom

U pozorištima i bioskopima već su na snazi distanca, obavezne maske sve vreme, posebna procedura ulaska i izlaska

BEOGRAD – Zbog alarmantne situacije u vezi s brojem novozaraženih korona virusom, Krizni štab Vlade Srbije za borbu protiv korone održao je danas u podne hitnu sednicu.

Nešto posle 15 časova ministarka dr Darija Kisić Tepavčević obratila se javnosti ispred Kriznog štaba sa najnovijim korona bilansom. Ona je rekla da se navršilo tačno osam meseci od prvog registrovanog korona slučaja u Srbiji i dodala da je od korone oboljevalo više muškaraca nego žena – njih nešto više od 53 odsto.

– Od početka epidemije u našoj zemlji čak 60 odsto obolelih pripadalo je uzrasnoj grupi od 30 do 50 godina – rekla je dr Kisić Tepavčević. Ona je dodala da nije bilo odluke za neke radikalnije mere, poput ograničavanja kretanja ili ograničavanje satnice rada.

– Situacija je izuzetno nepovoljna i nestabilna, to što je u nekim drugim zemljama lošije, ne sme da nas teši, navela je Kisić Tepavčević.

Ukazala je da je 10 preminulih u poslednjih 24 sata u našoj zemlji, veliki gubitak, a sve to pokazuje kakav je potencijal virusa, koliko je opasan i kako se brzo širi.

OVO SU DVE NOVE MERE KRIZNOG ŠTABA

Krizni štab je danas na sednici doneo dve nove mere:

1. odsad važi zabrana okupljanja više od pet ljudi i unutra i napolju, evo šta to znači:

– zabrana okupljanja neće biti na nivou preporuke već će biti regulisana propisima, a odnosi se na organizovana okupljanja – proslave, seminare, kongrese

– kad je reč o kancelarijama, mora biti obezbeđena distanca od 2 metra odnosno 4 kvadrata po zaposlenom

– u pozorištima i bioskopima već su na snazi distanca, obavezne maske sve vreme, posebna procedura ulaska i izlaska

izvor: kurir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *