OGNJENA (12) UBILA STRUJA DOK JE STAVLJAO PUNJAČ U PRODUŽNI KABL: Ruka mu je bila modra, ležao je bez svesti na podu!

Ognjen Živković (12) poginuo je u ponedeljak uveče u svom stanu na Voždovcu u Beogradu, kada ga je najverovatnije udarila struja iz produžnog kabla. Kako saznajemo, dečak je bio kod kuće s roditeljima i starijim bratom, a tragedija se dogodila oko 19 sati.

– Ognjen je ušao u sobu da napuni mobilni telefon. Nesreća se desila kada je u produžni kabl gurnuo punjač. U tom trenutku dečaka je udarila struja – kaže izvor i nastavlja:

– Roditelji i brat su čuli da se nešto desilo u sobi, a kada su ušli, zatekli su Ognjena na podu. Ruka mu je bila modra. Prema rečima komšija, otac je uzeo sina u naručje i sa šestog sprata, na kom žive, sneo ga do drugog, do stana komšije koji radi kao tehničar u Hitnoj pomoći.

– Otac je sa sinom u rukama trčao niz stepenice i kukao: “Jaoj, bože, što mene nije udarila struja! Zašto njega?!” Zvonio je kod komšije, molio za prvu pomoć. Komšija je odmah počeo da reanimira dečaka, a pozvao je i kolege iz Hitne. Kada su i oni stigli, čitavih sat i po su oživljavali mališana, ali, nažalost, nije mu bilo spasa. Njega je struja izgleda ubila na mestu. Izgledao je kao da ga je udario grom – pričaju potresene komšije iz zgrade.

Kako kažu, čuli su da je do strujnog udara došlo najverovatnije zbog neispravnih instalacija.

– Živkovići žive na šestom spratu, to je nadgradnja i skoro su se doselili, pre oko godinu dana. Čulu smo da je uzemljenje loše, a danas smo videli i ljude iz EPS, koji su proveravali struju u zgradi. Inače, stan je nov, a zgrada relativno nova – pričaju komšije. Tokom jučerašnjeg dana veliki broj prijatelja i rođaka bio je kod neutešnih Živkovića. Mnogi od njih nosili su cveće i sveće.

Izvor:kurir.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *