Neobična vjenčanica sa cijenom od 22.150 dolara

Tvrdi da je ova vjenčanica inspirirana sanjivošću.

Najlonska spoljašnjost haljine dobila je slavni lakirani finiš

Moncler brend, poznat po svojim haute couture komadima, predstavio je jako neobičnu vjenčanicu sa cijenom od 22.150 dolara. Britanski dizajner, Kreg Grin (Craig Green), postavio je sebi izazov interpretiranja perjane jakne kao dio projekta, pa tvrdi da je ova vjenčanica inspirirana sanjivošću.

Da li je on u tome uspio ili nije, procjenite sami, ali moramo priznati da je jedini sanjivi dio vezan za ovu haljinu činjenica da ona neodoljivo podsjeća na vreću za spavanje.

U zvaničnom opisu haljine stoji: “Najlonska spoljašnjost haljine dobila je slavni lakirani finiš, dok je sama haljina punjena laganim perjem, da bi potom dobila formu uz pomoć korseta i pune suknje, sa dezeniranim obodima”.

Osjećaj za modu vam i nije baš potreban kako biste shvatili već na prvi pogled da nešto nije u redu sa ovom haljinom, a kritike modne javnosti su upravo takve. Mnogi korisnici društvenih mreža uporedili su je sa vrećom za spavanje koja košta samo 18 dolara, dok su neki tvrdili da bi ona bila idealna kao outfit Dizni zlikovaca.

Izvor:Dnevni avaz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *