MISTERIJA NESTANKA ADISA I DAMIRA: Već mesec dana ni traga ni glasa o njima! Šta se dešavalo te noći na Banovom brdu?!

Misteriozni nestanak dvojice Crnogoraca, Adisa Spahića i Damira Hodžića, za koje se sumnja da bi mogli biti povezani sa nestankom Beograđanina Lazara Vukićevića, već mesec dana nije dobio svoj epilog, a Spahićeva porodica u očaju traži od nadležnih ali i svih koji imaju bilo kakva sazanja o tom Baraninu, da im kažu, ma kakva ona bila.

Adis Spahić (33) nestao je 14. oktobra, kada je oko 11 sati iz Bara krenuo ka Podgorici, da “negde odveze svog šuru Damira Hodžića”. Prema policijskim informacijama, dan ranije Hodžića je iz Bara, u kojem je ilegalno boravio, do nadomak Podgorice dovezao njegov otac.

Policija nije uspela da im uđe u trag, ali navodno postoji snimak sa nadzorne kamere koji je zabeležio njih dvojicu u istom automobilu.

Spahićeva majka Mirsada “Vijestima” je kazala da mesec dana ne zna ništa o sinu, koji je 14. oktobra izašao iz njihovog frizerskog salona i obećao da će se vratiti popodne.

– Moj sin nije kriminalac, niti ima bilo kakve veze i sa čim što se dešava u Crnoj Gori na polju kriminala. Ima dvoje dece, sina od osam i kćerku od dve i po godine. Radimo skupa u frizerskom salonu i sasvim normalno živimo. Tog dana kada sam ga poslednji put videla, renovirali smo salon i to od 2.500 evra koje sam dobila kao pomoć preduzetnicama. Dok smo radili rekao mi je: “Majko, idem do Podgorice da negde prebacim Dada (Damira Hodžića)”. Rekla sam mu da se ne zadržava previše, jer su majstori u salonu. Kazao je da neće…. Od tada ga nema, a mi proživljavamo agoniju, jer ne znamo ništa o njemu – kazala je.

Objašnjava da su joj i u policiji, kada su prijavljivali nestanak, rekli da joj je sin “čist kao suza”.

– Nikada nije učinio ništa nezakonito, niti ima ijednog prijatelja iz sveta kriminala. Tog dana pošao je da odveze šuru, sa kojim ni na jedan način nije poslovno vezan. Mi nismo ni znali da je Dado u Crnoj Gori, jer je pre toga boravio u Sarajevu od kada je deportovan nakon što je odslužio kaznu zbog iznude. Nismo znali ni da to što će ga negde odvesti kolima može da ima bilo kakve posledice – kazala je ona.

Spahićevi roditelji kažu da su ogorčeni što nadležni pun mesec ne mogu da uđu u trag ni njihovom sinu, ni Hodžiću, pa čak ni automobilu kojim je tog dana Baranin oko 11.40 sati prošao kroz tunel Sozina.

– Iz nekog razloga naši prijatelji, Hodžićevi i roditelji naše snahe, nestanak su prvo prijavili na Žabljaku. Ne znamo zbog čega, ali ako je tamo viđen, molimo sve ljude, a verujemo da ih ima dobrih, da nam daju bilo kakvu informaciju o njemu. Srbijanski mediji svakodnevno pišu o nestanku, ali niko ne precizira da li nam je sin živ ili mrtav. Njega (Adisa), ako je živ, molimo da se javi makar svom sinu Džanu, jer mi ne znamo kako da mu objasnimo to što mu oca nema već mesec – kazali su oni.

Dodaju da im je nejasno da im policija još ne govori je li njihov sin bilo kuda izašao iz Crne Gore.

– Pošli su automobilom, to nije igla da može proći neopaženo. Skidali su snimke sa nadzornih kamera u Spužu, Danilovgradu, Podgorici. ali nama ništa ne govore. Molimo ih da nam kažu istinu, kakva god da je. Prvi put se srećemo sa ovim, jer Adis nikada nije napravio nijedan problem i ne znamo što da radimo i kome da se obratimo da nam pomogne – poručili su Spahići.

Prema saznanjima “Vijesti” iz istrage, signal Spahićevog mobilnog telefona poslednji put je evidentiran nepuna četiri sata nakon što je prošao kroz Sozinu. Međutim, nije precizirano gde se on tada nalazio. Taj Baranin nestao je na putu od Bara ka Podgorici, a navodno od tada nema ni Hodžića.

Izvor:kurir.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *