KOJI JE ON FENOMEN: Vozio je sa 3, 14 promila alkohola u krvi. Evo šta mu se desilo

Pripadnici Policijske stanice Mrkonjić-Grad uhapsili su vozača iz ove opštine Z. J, kod kojeg je utvrđeno prisustvo 3,14 promila alkohola u krvi.

Vozač je uhapšen jučer zbog prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, saopšteno je iz Policijske uprave Mrkonjić-Grad.

U drugom slučaju: Državljanin Srbije (30) uhapšen je u ponedjeljak u Austriji nakon što je pijan i drogiran sjeo za volan, a potom je policiji pokušao da uvali lažna srpska, a potom i lažna hrvatska dokumenta.

On je zaustavljen oko 15 časova na regionalnom putu na sjeveru Austrije, a kada mu je policija tražila vozačku dozvolu prvo je tvrdio da ju je zaboravio, a potom je policiji dao srpsku dozvolu, za koju se ispostavilo da je lažna. Kad je shvatio da je otkriven, pokušao je na foru da se izvuče, pa je rekao da “ustvari Hrvat” te je policiji dao hrvatsku vozačku dozvolu, takođe falsifikovanu.

Policajac mu je odmah oduzeo obje vozačke dozvole, a potom ga podvrgao alko-testu i ustanovio da Srbin ima više od 0,66 promila, a onda i da je unosio psihoaktivne supstance, nakon čega je i lišen slobode.

izvor: ekspresno.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *