Kao film: Helikopter nosio srce donora, srušio se na krov bolnice – a onda nova drama

Helikopter koji je dostavljao srce za transplantaciju u bolnicu na istoku Los Angelesa srušio se na krov bolnice, a zatim je, nakon što je spašeno iz ostataka helikoptera, doktoru ispalo na pod prije nego što je uspješno presađeno pacijentu, prenosi Daily mail.

Nasreću, troje ljudi koji su se nalazili u helikopteru preživjeli su, pilot s lakšim ozljedama, a ostalih dvoje bez posljedica usprkos užasnom sudaru.

U dramatičnom videu vidi se kako se medicinski avion nekontrolirano vrti trenutak prije nego što je trebao sletjeti na krov.

Helikopter se spustio na helidrom i prevrnuo se na stranu prije nego što se zaustavio na rubu krova. Bolnica je potvrdila da nitko od osoblja koje je dočekivalo srce nije ozlijeđen.

 

Vatrogasci su nakon slijetanja ubrzano radili na spašavanju srca te su teškom opremom, takozvanim raljama života, pokušavali prerezati metal i izvaditi srce. Uspjeli su predati srce medicinskom djelatniku koji se brzo požurio s njime u bolnicu.

No u brzini se spotaknuo te mu je srce ispalo na pod. Srećom, nije bilo štete za organ te je kasnije uspješno presađen.

Doktori i direktor sretni su što nema oštećenja na bolnici. Helikopter je stabilan iako se nalazi prevrnut na bok na rubu krova, a s obzirom na to da nema ni značajnog curenja goriva, očekuje se kako će se ubrzo ukloniti, piše Daily mail.

Izvor:radiosarajevo.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *