Jemenski Huti tvrde da su na saudijsku zračnu luku Abhu željeli poslati na desetke bespilotnih letjelica

Prema izjavi jemenskog vojnog glasnogovornika, napad usmjeren na međunarodnu zračnu luku Abha u Saudijskoj Arabiji bio je reakcija “na kontinuiranu eskalaciju agresije” i “nastavak opsade velikog jemenskog naroda”.
Vojni glasnogovornik grupe “Ansaru Allah”, brigadni general Hutija, Yahya Saree, objavio je u utorak priopćenje rekavši da su Huti “danas u zoru s brojnim bespilotnim letjelicama Samad 3” imali na cilju međunarodnu zračnu luku Abha u Saudijskoj Arabiji, napominjući da su svoj cilj i ostvarile.

“Ovaj potez dolazi u okviru prirodnog odgovora na kontinuiranu eskalaciju agresije i na njihovu kontinuiranu opsadu koja se odvija protiv velikog jemenskog naroda”, na Twitteru je napisao Saree. “Naše će se operacije nastaviti sve dokle god naš narod bude trpio nasilje i blokade”.

Prema izjavi, napad bespilotnim letjelicama doveo je do prekida rada zračne luke na nekoliko sati.

Početkom mjeseca, Saudijska Arabija izjavila je da je uništila nekoliko bespilotnih letjelica Hutija, koje su bile poslane na saudijski teritorij, što je prenio državni medij.

Jemen je već nekoliko godina zahvaćen oružanim sukobom između vladinih snaga i pobunjenika Huta, dok, od ožujka 2015, koalicija predvođena Saudijskom Arabijom, na zahtjev predsjednika Abdrabuha Mansoura Hadija, izvodi zračne napade protiv Huta.

izvor: logicno.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *