Izraelski profesor tvrdi: Vanzemaljci postoje, čovječanstvo još uvijek nije spremno

Da li je država Izrael uspostavila kontakt s vanzemaljcima? Penzionisani izraelski general i sadašnji profesor Haim Eshedu tvrdi da jeste, ali to je ostalo u tajnosti jer “čovječanstvo nije spremno”.

Govoreći u intervjuu za Yediotu Aharonotu, Eshed – koji je bio šef izraelskog programa svemirske sigurnosti gotovo 30 godina i trostruki je dobitnik Izraelske sigurnosne nagrade – objasnio je da Izrael i SAD imaju posla sa vanzemaljcima godinama.

Haim Eshedu dao je detaljne opise o tome kakvi su tačno sporazumi sklopljeni između vanzemaljaca i SAD-a.

Ta saradnja uključuje tajnu podzemnu bazu na Marsu, gdje su američki i vanzemaljski predstavnici. Ako je istina, to bi se poklopilo s mišljenjem američkog predsjednika Donalda Trumpa, a to je stvaranje Svemirskih snaga kao pete grane oružanih snaga SAD-a.

Još uvijek nije koliko dugo postoji takva vrsta odnosa, ako i postoji, između SAD-a i njihovih vanzemaljskih saveznika.

Eshed insistira da ih je Trump svjestan i da je bio “na rubu” da otkrije njihovo postojanje. Međutim, Galaktička federacija ga je navodno spriječila u tome, “rekavši da žele spriječiti masovnu histeriju jer smatraju da je čovječanstvo potrebno “evoluirati i doći do faze u kojoj ćemo shvatiti što su svemirski i svemirski brodovi”, izvijestio je za Yediot Aharonot.

Međutim, Galaktička federacija ga je navodno spriječila u tome, rekavši da žele spriječiti masovnu histeriju jer smatraju da je čovječanstvo potrebno “evoluirati i doći do faze u kojoj ćemo razumjeti šta su svemirski i svemirski brodovi”, rekao je Haim Eshed.

“Da sam prije pet godina ovo rekao, bio bih hospitaliziran”, objasnio je Haim u intervjuu za Yediot.

Dodao je da danas već razgovaraju drugačije. “Nemam što izgubiti. Dobio sam diplome i nagrade, poštuju me na univerzitetima u inostranstvu, gdje se trend također mijenja”, nagasio je.

Eshed je pružio više informacija u svojoj najnovijoj knjizi The Universe Beyond the Horizon, zajedno s drugim detaljima poput onoga kako su vanzemaljci spriječili nuklearne apokalipse i “kada možemo uskočiti i posjetiti Ljude u crnom”.

Iako nije jasno postoje li dokazi koji bi mogli potkrijepiti Eshedove tvrdnje, oni su došli neposredno prije nedavne najave SpaceIL-a, skupine koja stoji iza neuspjelog pokušaja Izraela da sruši svemirsku letjelicu na Mjesec 2019.

Preneseno na društvene mreže s tekstom ” Spremni za ponovno uzbuđenje?” Najava je sadržavala videozapis u trajanju od 15 sekundi s tekstom “Povratak na Mjesec “.

Vjerojatno je ovo nastavak projekta, svemirska letjelica Beresheet, koja se srušila nakon što su inženjeri izgubili kontakt s njom nekoliko minuta prije nego što je trebala sletjeti.

Međutim, očekuje se da će sljedeći projekt pod nazivom Beresheet 2 biti spreman za tri godine. Ali nažalost, možda nikada nećemo saznati istinu.

Izvor:radiosarajevo.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *