Izetbegović o optužnici protiv Novalića: Sudu vjerujem više nego Tužilaštvu

“Prvo smo imali premijera Novalića koji se osvrnuo na optužnicu protiv njega, dao svoje gledanje, zatim smo razgovarali o rezultatima izbora, o općinama i kantonima gdje imamo pad, dakle gdje SDA nije uspjela”, rekao je Izetbegović govoreći o temama sa Kolegija.

Fadil Novalić je nedugo nakon početka Kolegija izašao iz centrale SDA, a predsjednik Izetbegović je prokomentarisao optužnicu koja je podignuta protiv premijera FBiH.

“Sudu vjerujem više nego Tužilaštvu stoga se nadam da ćemo imati jedan ubrzani postupak, da se to neće razvlačiti”, kazao je Izetbegović.

“Tri puta reži jednom sjeci” (Foto: T. S./Klix.ba)

Kada su izborni rezultati u pitanju Izetbegović poručuje da je SDA apsolutni pobjednik, ali da je situacija bila loša u nekim mjestima i da je nužno suočiti se sa padovima usljed brojnih faktora.

“Radit ćemo po onom tri puta mjeri jednom sjeci, tako da ćemo imati još jedan ili dva kolegija prije same sjednice Predsjedništva”, rekao je..

Govoreći o nedavno poljuljanim odnosima između Denisa Zvizdića i SDA, Izetbegović je poručio da nije u pitanju nepovjerenje te da se sve može riješiti, iako je Zvizdić rekao da za njega nema mjesta u SDA ukoliko neko ne prihvati odgovornost za izborne rezultate.

“Desi se i u porodici da bude nervoza pa se smiri ili ne smiri, ali ja mislim da će se to smiriti, da će to sa Zvizdićem se poravnati”, poruka je Bakira Izetbegovića.

Izvor:klix.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *