HRVATSKI POLICAJCI BIČUJU MIGRANTE I TERAJU IH U BiH: Špigl objavio šokantne snimke (VIDEO)

Nemački Špigl objavio je tekst u kome tvrdi da hrvatski policajci tuku migrante prilikom pokušaja prelaska granice iz BiH.

Osim svedočenja migranata, objavili su i video na kojem se vide pretučeni migrant s bosanske strane granice u mokrim pantalonama i bez cipela, i uniformirane osobe s druge strane.

Špigl je sproveo višemesečno istraživanje u saradnji s “Lajthaus riportsom” i rekonstruisali su put migranta Ibrahima, a razgovarali su sa još troje ljudi sa kojima je putovao.

Špigl tvrdi kako njihovo istraživanje otkriva uznemirujući stepen nasilja koji je postao norma na spoljašnjim granicama EU.

Iz hrvatskog ministarstva unutrašnjih poslova rekli su da nemaju snimke nikakvih operacija tog dana na tom mestu koje se pominje u svedočenju i da ne mogu da komentarišu te događaje bez više detalja.

Naveli su i da izveštaji nevladinih organizacija u potpunosti ignorišu sukobe među migrantima u BiH, te da su oni povređeni u nezgodama ili se međusobno povređuju, a zatim krive hrvatsku policiju.

Novinari nemačkog lista tvrde i da hrvatski policajci primenjuju psihičko i fizičko nasilje, da čak da koriste bičeve, palice i kamenje.

Kako piše Špigl, EU je do sada ignorisala kršenja prava na hrvatskoj granici.

Ibrahim je pre dve godine otišao iz Kašmira s ciljem da se domogne Evrope. Na kraju je uspeo da pređe granicu i došao je do Italije gde trenutno živi i gde je zatražio azil.

Izvor:Kurir.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *