HRISTOS SE RODI Vučić uputio božićnu čestitku: Želim da praznike provedete u obilju duhovne radosti i svakog dobra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas božićnu čestitku njegovom visokopreosveštenstvu mitropolitu dabrobosanskom gospodinu Hrizostomu, čuvaru patrijaršijskog trona, sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve i svim vernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru.

– Vaše visokopreosveštenstvo, Vama, sveštenstvu, monaštvu i vernicima od srca čestitam najradosniji praznik rođenja Gospoda Isusa Hrista i želim srećnu i blagoslovenu Novu 2021. godinu. Godina za nama donela je velike izazove našoj državi i celom čovečanstvu, ali smo tim izazovima odgovorili biblijskom mudrošću i jevanđeljskim nadahnućem, kako su to činili naši preci u istoriji – napisao je Vučić.

Predsednik Srbije je poželeo da “praznik Hristovog rođenja, praznik rađanja života, bude nepresušni izvor duhovne snage, kako bismo dostojno i smelo delali na dobro Republici Srbiji i na radost našoj crkvi i našem narodu”.

– Želim da božićne praznike provedete u obilju duhovne radosti i svakog dobra – naveo je Vučić u čestitki uz tradicionalni pozdrav “Hristos se rodi” i poruku da je “srećna i blagoslovena Nova godina”!

Izvor:kurir.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *