GORI NA BLISKOM ISTOKU: Serija zračnih napada Izraela na Siriju, procurile snimke s terena

Izrael je izveo seriju zračnih napada na sirjjski grad Alep, što je potvrdilo ministarstvo odbrane Sirije. Kako je navedeno u kratkom saopštenju, sirijske odbrambene snage su morale da se aktiviraju i prestretnu “neprijateljske avione”.

Sirijski mediji naveli su da je „izraelska agresija“ počela u utorak ujutru po lokalnom vremenu, te da su sirijski avioni morali da reaguju na prijetnje iz Izraela.

Agencija SANA je objavila snimak, za koji tvrdi da predstavlja aktiviranu zračnu odbranu zbog napada Izraelske avijacije. Odbrana je aktivirana u pokrajini Al-Safira, južno od Alepa.

Na snimcima je prikazan sjaj raketnog motora, dok se jasno čuju navodni udari izraelske vojske. Sirijsko ministarstvo odbrane ubrzo je potvrdilo navode medija.

Izraelski neprijatelj je izvršio zračnu jugioistočni deo Alepa, gađajući određene lokacije u području Al-Safire“, navodi se u kratkom saopštenju ministarstva.

Izraelske snage su i ranije sprovodile napade na Al-Safiru, ciljajući istraživački kompleks, za koji tvrde da ga koriste iranske snage. Prema nekim saznanjima izraelske vojske, tu je smještena elitna jedinica islamske revolucionarne garde (IRCG), za koju Jerusalem tvrdi da planira napade na teritoriju Izraela. Međutim, sada nema naznaka da su izraelski avioni gađali istu metu.

izvor: SB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *