GO DO POJASA I ROGOVI NA GLAVI: Evo ko je misteriozni muškarac koji je upao u Kongres i pozirao novinarima! (VIDEO)

Misteriozni muškarac sa rogovoma na glavi koji je privukao najveću pažnju novinara tokom sinoćnjeg upada u Kongres zapravo je Džejk Andželi, poznatiji kao “Kjuanonov (QAnonov) šaman”.

Fotografije i snimci upada Trampovih pristalice u zgradu Kongresa sinoć su obišle ceo svet.

Iako je na slikama i snimcima iz Kongresa bilo mnogo upečatljivih prizora, jedan od pripadnika Trampovih pristalica koji je privukao najveću pažnju je muškarac u 30-im godinama lica obojenog u boje američke zastave, koji je na glavu nosio krznenu kapu s rogovima.

Kako piše CNN, radi se o Džejku Angeliju, koji je poznatiji kao QAnonov šaman. Podsetimo, Kjuanon (QAnon) je verovatno najluđa teorija zavere koju je iznedrio Trampov četverogodišnji mandat u Beloj kući.

Sledbenici te teorije zavere veruju da je grupa pedofila koji obožavaju Sotonu ušla u najviše redove američkih vlasti, a protiv njih se bori Donald Tramp.

Angeli je juče, nakon što je s ostatkom Trampovih pristalica nasilno upao u zgradu američkog Kapitola, tumarao po zgradi noseći američku zastavu pričvršćenu na koplje i megafon. U jednom je trenutku snimljen kako bez majice stoji na govornici Senata.

CNN je danas pokušao stupiti u kontakt s Angelijem, koji živi u saveznoj državi Arizoni. No iako nisu uspeli da dođu do njega, javio im se njegov rođak Adam, koji je potvrdio da je upravo Džejk Angeli tip s rogovima. Opisao ga je kao “patriotu”.

Pozivao na “vešanje izdajica”

Angelijeva Fejsbuk stranica prepuna je objava u kojima širi Kjuanonove teorije zavera, pri čemu neke od objava imaju prilično nasilan sadržaj.

“Nema nade da ćemo preživeti napad neprijatelja sve dok ne povešamo izdajice koji se skrivaju među nama”, stoji u jednog od objava. Jedna od fotografija na Angelijevoj Fejsbuk stranici prikazuje ga u krznu i s rogovima, pri čemu u rukama ima pušku.

Angeli je poslednjih meseci redovno posećivao Trampove skupove u Arizoni.

Izvor;Kurir.rs/Index.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *