Francuska protjerala porodicu iz BiH koja je pretukla i obrijala kćerki kosu

Nakon obavljene granične kontrole, njima je dopušten ulazak u Bosnu i Hercegovinu, saopćeno je iz Granične policije BiH

Porodica stigla na Međunarodni aerodrom u Sarajevu oko 12:50 sati

Francuska je protjerala porodicu iz BiH, koja je pretukla i obrijala kćerki kosu jer je željela da se uda za Srbina, saopćilo je francusko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Ministarstvo je saopćilo da je pet članova porodice djevojčice u istočnom gradu Bezansonu jutros deportovano u Sarajevo.

– Ovo protjerivanje sa nacionalne teritorije posljedica je neprihvatljivog ponašanja porodice u avgustu, naročito premlaćivanja i brijanja djevojke koja je bila zaljubljena u mladog Srbina, osobu druge vjeroispovesti – pojasnili su iz Ministarstva.

U saopćenju se dodaje da će se o maloljetnoj djevojci brinuti socijalne službe i ona će, kada bude punoljetna, steći pravo boravka u Francuskoj.

– Posebno organiziranim letom sletjeli su na MeđunarodnI aerodrom u Sarajevu oko 12:50 sati, u pratnji francuske policije. Nakon obavljene granične kontrole, njima je dopušten ulazak u Bosnu i Hercegovinu – saopćeno je iz Granične policije BiH.

Podsjećamo, francuski mediji su u avgustu izvijestili da je porodica pretukla sedamnaestogodišnju djevojku, muslimanku iz BiH, te da su je ošišali do glave, jer je željela da se uda za dvadesetogodišnjeg Srbina.

Izvor:Dnevni avaz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *