Evo šta se desilo volonteru koji je uzeo 2 doze vakcine protiv Korone. Ovo su zastrašujuće nus pojave!

Britanskom sudioniku u ispitivanju cjepiva protiv koronavirusa AstraZeneca dijagnosticiran je ozbiljan neurološki poremećaj nekoliko tjedana nakon druge doze cijepljenja, pokazuje interni dokument tvrtke.
Ranije zdrava 37-godišnjakinja hospitalizirana je ovog mjeseca nakon dvije injekcije novog cjepiva farmaceutskog diva, gdje je utvrđeno da je razvila mijelitis, rijetku neurološku bolest izazvanu upalom kralježnice, što se može iščitati iz informacija AstraZenece.

Iako se u izvješću navodi da žena, koja nije identificirana imenom, nije imala nuspojava nakon prve doze uzete početkom lipnja, neurološke simptome počela je doživljavati dva tjedna nakon druge doze, koju je dobila u kolovozu. Tijekom vježbe trčanja 2. rujna volonterka se “spotaknula uz trzanje tijela”, navodi se u dokumentu, dok je sljedeći dan prijavila poteškoće u hodu, slabost u rukama, poremećenu kontrolu nad rukama, glavobolju i smanjeni osjećaja u trupu. Hospitalizirana je 5. rujna i ubrzo joj je dijagnosticiran “potvrđeni poprečni mijelitis”.

AstraZeneca je početkom ovog mjeseca odbacila novinska izvješća sugerirajući to da je stanje žene već bilo “potvrđeno”, međutim interno izvješće tvrtke, poznato kao “Izvještaj o sumnji ili neočekivano ozbiljnoj, štetnoj reakciji” ili SUSAR, opisuje dijagnozu kao “potvrđenu” u dva navrata.

“Pripovijest o slučaju”, ispričana u internom izvješću, napominje da je britanski volonter bio kod neurologa i nije imao prethodnih neuroloških poremećaja, ali rekao je da postoje “ograničene informacije o relevantnoj povijesti bolesti subjekta”. Međutim, manje od tjedan dana nakon razvoja simptoma, žena se počela brzo oporavljati.

“Smirivanje njezinih simptoma prilično je brzo s obzirom na to da se bolest javila prije samo četiri dana”, primjećuje se u izvješću, dodajući da se pacijentica počela oporavljati.

Do danas, niti jedan drugi sudionik ispitivanja nije imao slične nuspojave.

U prethodno objavljenom “informativnom listu za sudionike”, tvrtka je priznala da je volonter “razvio neobjašnjive neurološke simptome”, no unatoč tome što je nakon incidenta zaustavila ispitivanja lijeka, iz AstraZenece su izjavili kakoreakcija vrlo vjerojatno nije povezana s lijekom, a ako i jest, ne postoji dovoljno dokaza koji na to upućuju”. Tvrtka je u međuvremenu nastavila ispitivanja u Velikoj Britaniji i Brazilu, ali u SAD-u njihova ispitivanja ostaju na čekanju sve dok zdravstvene vlasti ne utvrde da je sigurno nastaviti, tvrdi Moncef Slaoui, glavni savjetnik pri američkoj vladi za razvoj cjepiva protiv Covida-19.

Cjepivo AstraZeneca, nazvano AZD1222, prošli je mjesec ušlo u fazu 3 kliničkih ispitivanja i koristi adenovirus, koji dijeli gen s koronavirusom. Prema Sveučilištu Oxford, koje predvodi britanski dio ispitivanja, oko 18.000 volontera širom svijeta primilo je cjepivo.

izvor: logicno.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *