DRAMATIČNA SITUACIJA: Prolaznik hodao ulicom kad ga je “progutala zemlja” – “Štakori su me preplavili, nisam se micao!” (VIDEO)

Porodica muškarca koji je u New Yorku pao u rupu punu štakora, kazala je da ga je incident jako potresao te da treba bolničko liječenje, piše BBC.

Leonard Shoulders u subotu je šetao ulicom u blizini autobuske stanice na području Bronxa kada mu je pod nogama popustio beton.

Provalija duboka 4,5 metra jednostavno ga je progutala te je pod zemljom ostao zarobljen oko 30 minuta.

Njujorčani su vijest o njegovoj muci opisali kao “noćnu moru”.

“Štakori su plazili po njemu, nije se mogao kretati’, rekao je njegov brat Greg White. ‘Nije želio vikati jer se bojao da će mu štakori ući u usta.’

Na mjesto događaja pozvani su vatrogasci, a kamera CCTV-a zabilježila je trenutak kada je 33-godišnji Shoulders iznenada propao kroz pločnik.

‘Spustio sam pogled i vidio samo ruku kako se miče’, rekao je jedan svjedok događaja.

Hitna pomoć je Shouldersa izvukla iz rupe i prebacila ga u bolnicu St. Barnabas jer je zadobio ozljede ruku, nogu i lica. Sada je u stabilnom stanju, ali traumatiziran, rekla je njegova majka Cindy White.

‘Rekao je da je naprosto propao i padao i padao, a krhotine su ga zasule po glavi.’

Inače, štakori su već dugo velik problem u New Yorku. Stručnjaci za glodavce kažu kako tokom pandemije koronavirusa sve više štakora izlazi iz svojih skrovišta kako bi pronašli hranu.

izvor: SB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *