DRAMA NA MAJEVICI: Pastir ugledao pravog Bigfoota kako mu krade ovcu. Skamenio se od straha od prizora

Dževad Mešić iz sela Jasenica opština Srebrenik  je 27.8  ove godine čuvao ovce na obroncima planine Majevice. U jednom trenutku zaspao je na svom improviziranom mjestu ni ne nadajući se šta će vidjet kad se probudi.. Bilo je predvečerje mrak je lagano počeo padati a Dževada je probudilo mekanje ovaca.

Kad je okrenuo glavu prema njima koje su se nalazile otprilike 50 metara od njega ugledao je veliko čupavo stvorenje nalik gorili koje je stojalo na dvije noge i pod rukom imalo jednu od njegovih ovaca.. Ovca je bila mrtva oderane kože. Dževad se skamenio od straha a veličina zvijeri je bila preko 2 i pol metra te je imala crvene oči… Zvijer je Dževadu i razbacala bure iz kojeg je davao vodu ovcama a tom prilikom je uspio i da je slika.

Nije uspio izustiti ništa a zvijer je glasno vrisnula i sa već mrtvom ovcom  u par skokova pobjegla prema obližnjoj šumi..  Dževad je u panici potjerao ovce prema obližnjem zaseoku gdje je mještanima ispričao šta je vidio.

Odlučili su da ne informišu policiju zbog straha od ismijavanja i da ih neće prozvati budalama, a Dževad je ostao bez ovce.   Inače ovo biće i opis koji je Dževad iznio za naš portal asocira na Američkog Bigfoota kojeg su mnogi stanovnici amerike vidjeli u šumama mnogih američkih država ali do sada nikada nije uhvaćen ili ubijen.

Izvor: Ekspresno.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *