DRAGANA SE PORODILA USRED STRAŠNOG ZEMLJOTRESA! Mali Dorijan došao na svet u prizemlju bolnice u Sisku (VIDEO)

Dok je razoran potres od 6,2 stepena po Rihteru tresao Sisak, Petrinju i okolna hrvatska sela, Dragana Dovranić (32) rađala je zdravog dečaka.

Suprug Dean (34) s troje njihove dece od 13, 11 i 6 godina bio je u Posavskim Bregima u porodičnoj kući.

“Suprugu sam u 9.30 odvezao u sisačku bolnicu na CTG. Kako je bila u terminu ostavili su je u bolnici. Ja sam se zbog dece vratio kući”, rekao je Dean. U trenutku kad je Dragana počela da se porađa, tlo zatreslo i telefonske linije su se prekinule.

“Moja deca se još boje, tlo i dalje podrhtava, sede u jaknama i jako su uplašeni. Kada je zatreslo, istrčali smo u dvorište, pokušavao sam da dobijem suprugu, nisam dobio ni dežurne službe ni sisačku bolnicu. Bio sam van sebe od straha i brige. Nakon tri sata su mi javili iz bolnice da dođem po nju i tek rođenog sina Dorijana”, ispričao je Dean.

Dorijan je pri rođenju težio 3800 grama i bio dugačak 52 centimetara, sada je s porodicom, braćom i sestrom u Posavskim Bregima.

“Bila sam šokirana, ali dobro”, kaže majka Dragana. Kako kaže, spojili su ju na drip, a nakon toga je cela zgrada počela da se trese. Brzo su počeli da beže.

Prvo su je smestili u kontejner pokraj bolnice, a kada je bilo vreme da mali Dorijan dođe na svet, rodila ga je u prizemlju sisačke bolnice.

Izvor:kurir.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *