Djed Mraz donio darove, ovakvoj čestitki se nisu nadali: U Zadru na Badnjak kažnjeno petero građana zbog nepridržavanja mjera

Nakon jučerašnjeg okupljanja Zadrana za Badnjak, danas su nekolicini pristigli prekršajni nalozi. Zbog nepoštivanja mjera izrečene su im kazne između tisuću i dvije tisuće kuna.


Badnjak je diljem hrvatskih gradova izgledao kao da ne postoji koronavirus ni epidemiološke mjere. Slavilo se, pilo, ljubilo i grlilo.

U Zadru je policija rastjerivala okupljene građane koji se nisu pridržavali izrečenih mjera Stožera te su petorica sudionika zaradila kazne, točnije, dobili su prekršajne naloge za kršenje odredaba Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti. Točnije, nisu nosili zaštitne maske na mjestu gdje nije bilo moguće držati socijalnu distancu. Nepoštivanje mjera koštalo ih je između tisuću i dvije tisuće kuna.

Podsjetimo, jučer, dok se u centru Zagreba veliki broj građana nesmetano zabavljao, u naselju Špansko, policija je rastjerala roditelje s djecom koji su slavili zadnji dan događaja ”Advent kod nas doma u Španskom” te su, također, kaznili dvojicu prisutnih.

 

Izvor:dnevnik.hr

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *