DEČAK S KOJIM ĆE SE SRBIJA PONOSITI: Predstavljamo vam novog zlatnog Novaka srpskog sporta

Zapamtite ime Novak Stanić. Pitate se zašto? Pa, da se ne iznadite kada na Olimpijskim igrama čujete da Stanić donosi medalju svojoj domovini.

Tek mu je 17 godina, a već je vicešampion Evrope u seniorskoj konkurenciji. Pošto je odavno prerastao mlađe kategorije (i osvojio sve što se može osvojiti), Novak je izašao na megdan daleko starijim kolegama. Epilog, sličan – medalja, srebrnog sjaja. Na EP u BiH pet sekundi ga je delilo do zlata, ali ne treba previše mariti za tim. Doći će i to.

Novak Stanić
foto: Privatna Arhiva

Stanić je član TK Azija, a takmiči se u kategoriji do 58 kilograma. Četiri trenera mogu da budu ponosna na svog učenika. Reč je o Zoran Radičaninu kod koga je počeo sa četiri godine, zatim Veljku Sadičeviću, Petri i Predragu Kovačiću.

– Prvi put je na EP za seniore, ima iza sebe uspešnu juniorsku karijeru, a ovim rezultatom je najavio da će još bolji biti u seniorima – biranim rečima pričao je o njemu Dragan Jović, sportski direktor TA Srbije.

Novak Stanić
foto: Privatna Arhiva

Njegov trener Predrag Kovačić bio je ponosan. S razlogom.

– Novak je izuzetan sportista i ovo je tek početak njegove velike sportske karijere – rekao je i sam nekada veliki šampion u tekvodnou.

Novak Stanić
foto: Privatna Arhiva

Da se radi o dečaku koji obožava sport vidi se iz sledećih činjenica – trenirao je plivanje, šah, gimnastiku, skokove u vodu i tekvodno. Izbor je pao na borilačku veštinu, a oni koji ga poznaju kažu da ne bi pogrešio ni da je bilo šta drugo izabrao. Uz to je i bio i vukovac u osnovnoj školi, a sa odličnim uspehom nastavio je u Sportskoj gimnzaciji. Dečak za primer.

Izvor:Kurir sport

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *