CURE DETALJI sa suđenja POHOTNOJ PROFESORICI: „Pumpala se sa 15-godišnjim učenikom u svojoj omiljenoj pozi…“

Na posljednjem ročištu suđenja 35-godišnjoj učiteljici Kandice Barber, koja se tereti da se tri puta upustila u spolni odnos sa svojim 15-godišnjim učenikom, moglo se čuti da su se Barber i njezin učenik seksali u njezinoj “najdražoj” pozi, piše “The Sun”.

Barber je učeniku, također, navodno rekla da je trudna s njegovim djetetom te ga pohvalila da ima veći penis od njezinog muža.

Nastavnica se tereti da je triput spavala sa svojim učenikom, i to nakon što su se u septembru 2018. godine dopisivali preko Snapchata, prenosi “Jutarnji list”.

Prije nego što je slučaj predan u ruke porote, sudac u predmetu Francis Sheridan rekao je prisutnima u sudnici nedaleko od Londona: “Vidjeli smo razgovor između nje i njezinog muža, koji je tokom tog razgovora rekao da je pseća poza njezina ‘najdraža’ poza.”

Nastavničin suprug, inače, redovno je s njom posjećivao sudska ročišta.

Porotnici su tokom suđenja mogli čuti kako je srednjoškolac ustvrdio da su se on i Barber seksali u toj pozi. Barber, koja ima djecu školske dobi, navodno je učeniku poslije prvog seksa poslala svoju toples fotografiju. S njim se još dva puta upustila u spolni odnos, a za to vrijeme su njezine nage fotografije kolale školom.

Na jednoj je fotografiji navodno Barber u toplesu pod tušem.

Na sudu se, također, moglo čuti da je Barber preko Googlea tražila objašnjenje za pojam “alibi”, ali i da dozna kojim se pojmom označava osoba s kojom se neko upušta u aferu. Pretraživala je i sintagmu “laganje o tome gdje ste bili”, a tražila je i “dobra skrivena mjesta” te “Holiday Inn, Wycombe”.

Kako bi opravdala te pretrage, Barber je rekla da je pokušala doznati ime filma “Fatalna privlačnost” te da je tražila mjesta gdje bi mogla u miru šetati svoje pse.

Fotografije djelimično nage učiteljice došle su i do direktora škole, a Barber je uhapšena u martu prošle godine. Njezin je učenik isprva nijekao da su se seksali, ali je kasnije na policiji rekao da ipak jesu.

“Lagao sam jer mi je rekla da je možda trudna sa mojim djetetom pa sam se uspaničio. Lagao sam svima osim mojim prijateljima. Rekla mi je da će me uništiti ako je budem odao. Pitao sam je: ‘Hoćeš li me optužiti za silovanje?’, na što mi je ona u poruci napisala samo ‘…’. Nakon toga sam se naljutio i nisam više pričao s njom”, rekao je učenik tokom razgovora sa policijom.

Sudu je rečeno da su i drugi učenici vidjeli fotografije, videosnimke i poruke, odnosno dokaze da se afera između učiteljice i njezinog učenika zaista dogodila.

Jedan je učenik rekao da je vidio poruku u kojoj je Barber pitala: “Voliš li više grudi ili stražnjicu?”

Isti je taj učenik porotnicima rekao da je vidio poruku u kojoj je pisalo: “Kada te podučavam, hajdemo vidjeti koliko možemo jedno drugo napaliti a da to niko ne dozna.”

Učiteljica je porekla da se seksala sa svojim učenikom, a rekla je da je dijete, koje je kasnije izgubila, bilo od njezinog muža Daniela Barbera. Međutim, na sastanku sa socijalnom radnicom rekla je da je učeniku slala toples fotografije.

Tužilac Richard Milne rekao je da je Barber rekla da je tada prolazila kroz težak period u braku, da je bila trudna, ali da je izgubila dijete te da ona sa mužem nije uspjela opet zatrudnjeti. “Dječak joj je dao pažnje, ona se opustila i počeli su pričati”, pojasnio je Milne ukazujući na inkriminirajuće dokaze.

Barber je ustvrdila da je njezin učenik njome bio “opčinjen i zaluđen”, ali je i priznala da su se dopisivali nekoliko sedmica. Barber tvrdi da nije kriva za iskorištavanje djeteta mlađeg od 16 godina za zadovoljenje spolnih potreba, seksualnu komunikaciju s djetetom, mamljenje djeteta za upuštanje u seksualne aktivnosti te tjeranje djeteta na gledanje seksualnog čina.

Porota je nakon 10-satnog vijećanja nastavnicu proglasila krivom po dvjema tačkama optužnice, ali po trima, onima najozbiljnijima, podijelila se i nije uspjela donijeti nikakav zaključak te je sudac u konačnici objavio da će se postupak ponoviti. Novo suđenje zakazano je za 18. januara sljedeće godine, javio je BBC.

izvor: SB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *