BAKA IZ BLACA PONOVO PROHODALA DA JOJ NE BI ODUZELI UNUKE! Ljiljana zahvaljujući dobrim ljudima ustala iz INVALIDSKIH KOLICA

Želja da zadrži unuke, kako njena, tako i velikog broja ljudi u Srbiji, dovela je do toga da baka Ljiljana D. iz Suvog Dola kod Blaca ponovo prohoda kako bi mogla više da brine o unuku (14) i unuci (10).

Podsetimo, pre nekih mesec dana, radnice Centra za socijalni rad došle su da oduzmu dečaka i devojčicu od njihove bake, koja je bila u invalidskim kolicima, jer joj je amputirana noga.

Na sreću, to se nije desilo, a direktorka Centra za socijalni rad je nakon incidenta smenjena.

Međutim, Srbija je čula za porodicu u nevolji, a pomoć je počela da stiže sa svih strana. Tako je Ljiljana sad dobila i protezu zahvaljujući protetičaru Nebojši Periću kako bi mogla da hoda.

Blace, Suvi Dol, Ljiljana Dačević
FOTO: DEJAN MARKOVIĆ MILOŠEVIĆ, FACEBOOK

– Ja sam presrećna, zaista presrećna, ne boli i ne žulja – rekla je baka Ljilja.

Nebojša, koji je napravio protezu, objasnio je da će baki biti potrebno nekoliko meseci da nauči da hoda bez hodalice.

Dečak i devojčica inače žive kod bake posle smrti svoje majke. Otac ih je napustio kad su bili mali, a prema najavi Ministarstva za brigu o porodici i demografiju dečak i devojčica trebalo bi da budu prebačena u srodničku porodicu, a ne hraniteljsku, odnosno kod druge bake, majke njihove pokojne mame.

Izvor:kurir.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *