Azerbejdžan u kontraofanzivi: Baku napada dronovima-kamikazama, armija Karabaha uzvraća udarac

Azerbejdžanska vojska izvela je dva artiljerijska ili vazdušna napada na grad Šuša, javlja dopisnik Sputnjika. Ministarstvo inostranih poslova Nagorno-Karabaha saopštilo je da je neprijatelj dronovima-kamikazama napao civilne objekte Stepanakerta.

„Upravo sada azerbejdžanske oružane snage napale su Stepanakert, civilni objekti napadnuti su dronovima-kamikazama i raketama“, saopštio je MIP Karabaha i dodalo da za sada nema podataka o povređenima u Stepanakertu.
Trenutno se iz pravca Šuše, drugog po broju stanovnika grada u Karabahu, podiže dim, koji se vidi čak iz Stepanakerta, udaljenog 10 kilometara od njega.

S druge strane, armija odbrane Nagorno-Karabaha je, prema rečima portparola Ministarstva odbrane Jermenije Arcruna Ovanisjana, prešla u kontraofanzivu 6. oktobra na severnom pravcu linije razdvajanja i značajno poboljšala svoje položaje.

„Jedinice specijalnih snaga armije odbrane Arcaha (Karabaha) su juče u 14 časova po lokalnom vremenu organizovale kontraofanzivu na severnom pravcu fronta, uz aktivno učešće ‘Dobrovoljačkog pokreta’. Usled toga jermenske snage su poboljšale svoje položaje. Vraćena je visoravan Varangatag (Lulasaz). Borbena dejstva u zoni karabaško-azerbejdžanskog sukoba trenutno se nastavljaju“, rekao je on putem Fejsbuka.

Ranije je portparol Ministarstva odbrane Jermenije Arcrun Ovanisjan rekao da su se prestonica i drugi gradovi nepriznate republike Nagorno-Karabah i noćas našli pod paljbom. On je dodao da Azerbejdžan sprema ofanzivu, gomilajući vojsku na iranskoj granici kako Karabah ne bi mogao da otvara vatru na njih.

izvor: sputnik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *