5 GODINA SE KRIO OD ZAKONA: Ovo su detalji hapšenja srpskog begunca u Španiji, gde je živeo u LUKSUZU (VIDEO)

Na području Alikantea u Španiji, u predgrađu Jijone gde se nalaze luksuzne vile, uhapšen je državljanin Srbije koji već pet godina uspešno beži policiji.

Za njim je raspisana poternica nakon što je pobegao iz naše zemlje 2015. godine, pošto je u njegovoj kući u Vršcu pronađena veća količina oružja, municije i eksploziva.

Kako prenose španski mediji, uhapšeni se dovodi i u vezu sa kriminalnim klanovima čiji članovi se sumnjiče za brojna krivična dela. Njemu je određen pritvor, nakon čega će sud odlučivati o ekstradiciji.

Potraga u Španiji za srpskim beguncem otpočela je u oktobru prošle godine nakon što je srpska policija zamolila kolege iz Španije da pretraže područje Alikantea, jer veruju da se tamo osumnjičeni nalazi. On je, navodno, uspeo da se dokopa Španije koristeći lažni hrvatski pasoš, a potom je vodio veoma povučen život kako policija ne bi mogla da ga pronađe.

Policija je otpočela istragu u Mutksamelu, maloj opštini udaljenoj 12 kilometara od Alikantea. Srpska policija je verovala da se upravo tu begunac skriva. Međutim, kako nisu mogli da mu uđu u trag, Španci su proširili istragu i na okolne gradove, uključujući i mesto Jijona, gde je na kraju Srbin i uhapšen. Taj kraj je inače poznat po luksuznim kućama koje su zidane u brdima i izolovane od ostatka sveta.

Krug potere se sužavao i begunac je na kraju lociran u jednoj usamljenoj vili, na obodu grada, gde je, po svemu sudeći živeo sam. U luksuznom objektu policija navodno nije pronašla nikakvo oružje, niti bilo šta drugo što bi moglo da bude od interesa u istrazi.

Izvor:kurir.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *